Onze werkwijze:
confronterend, maar zonder oordeel

Onze werkwijze is anders dan je gewend bent...

vanaf de zijlijn

snel tot de kern

oordeelloos

coachend

respectvol

Onbezorgd Ondernemen is de vaste partner van vele directies en managementteams bij hun veranderproces. We werken als tijdelijke passanten vanaf de zijlijn en nemen de boel niet over. Als specialisten in veranderprocessen ondersteunen wij de leiders en medewerkers om interventies te doen vanuit het fundament van de organisatie. Het fundament voor vrijheid, groei en succes.

Onderstroom en bovenstroom

Er is veel onvrede over organisatieverandering; het lukt toch niet… Dat snappen we, omdat deze veranderingen veelal ingestoken worden met alleen een bedrijfskundige bril op. Dit heeft vaak tijdelijk effect, maar de problemen zijn hiermee niet structureel opgelost.

Onze opdrachtgevers lukt het daarentegen wel om succesvol te veranderen.
Omdat wij focussen op:
- de harde bedrijfskundige kant van de verandering;
- en de transformatie waar de medewerkers doorheen moeten.

De onderstroom is doorslaggevend gebleken bij ieder verandertraject gericht op blijvende verandering. 

Vanaf de zijlijn

Van onze opdrachtgevers horen wij dat onze werkwijze ons uniek maakt als adviesbureau. Wij rennen niet direct de organisatie in om interventies te doen en problemen weg te nemen. Wel helpen wij de leiders en de medewerkers te vertragen om de echte oorzaak van de problemen te verhelpen. Pas daarna stappen wij in om de leiders te leren hoe je onbezorgd kunt ondernemen en om de organisatie en alle betrokkenen te helpen door de verandering (transformatie) heen te komen.  Op deze wijze dragen wij optimaal bij aan een structureel gezonde en swingende organisaties waar ambities moeiteloos gerealiseerd worden.

Nog een leuk neveneffect van onze werkwijze

Door de werkwijze vanaf de zijlijn maken we niet alleen de organisatie sterker. We realiseren hiermee ook dat wij alleen het noodzakelijke doen.

We maken dus niet meer uren dan nodig, en dat scheelt behoorlijk in je portemonnee.