kernwoorden:
vanaf de zijlijn, snel tot de kern komen, spiegelen, coachen, veranderkracht. 

confronterend, maar altijd met respect

Onze werkwijze is anders dan je gewend bent...

Onbezorgd Ondernemen is de vaste partner van vele directies en managementteams bij hun veranderproces van  moeizaam naar swingend realiseren van gezonde ambities. We werken als tijdelijke passanten vanaf de zijlijn en nemen de boel niet over. Als specialisten in veranderprocessen ondersteunen wij jou als leider en de medewerkers om de juiste interventies te doen, zodat problemen écht oplossen. Interventies op het fundament van de organisatie. Het fundament voor vrijheid, groei en succes.

Aandacht voor de boven- en onderstroom
Wij merken dat er veel onvrede is over organisatieverandering; het lukt toch niet… Dat snappen we, omdat deze veranderingen vaak ingestoken worden met alleen een bedrijfskundige bril op. Onze opdrachtgevers lukt het daarentegen wel om succesvol te veranderen, omdat wij ons focussen op de harde kant van de verandering en de psychologische transitie waar de medewerkers doorheen moeten. Onze ervaring heeft ons geleerd dat investeren in de bovenstroom weliswaar tijdelijk effect kan hebben, maar dat de problemen hiermee niet structureel opgelost zijn.

Om een blijvend effect te hebben, moet ook een verandering in de ‘onderstroom’ plaatsvinden. Met ‘onderstroom’ doelen wij op de onzichtbare facetten binnen de organisatie, zoals organisatiecultuur, macht, vertrouwen en identiteit. De onderstroom is doorslaggevend gebleken bij ieder traject gericht op organisatieverandering en organisatieverbetering.

In de wijze waarop wij werken combineren we onze jarenlange ervaring met organisatieveranderingen en onze know-how op het gebied van de mens in de organisatie. De combinatie van investeren in de boven- én onderstroom maakt dat veranderingen niet alleen slagen, maar ook blijvend zijn. 

Vanaf de zijlijn

Van onze opdrachtgevers horen wij dat onze werkwijze ons uniek maakt als adviesbureau. Wij rennen niet direct de organisatie in om interventies te doen en problemen weg te nemen. Wel helpen wij de leiders en de medewerkers te vertragen om de echte oorzaak van de problemen te verhelpen. Pas daarna stappen wij in de organisatie om alle betrokkenen te helpen om door de verandering heen te komen.  Op deze wijze dragen wij optimaal bij aan een structureel gezonde en swingende organisaties waar ambities moeiteloos gerealiseerd worden.

Deze manier van werken heeft alles te maken met wie wij zijn en waar wij voor staan. Bij Onbezorgd Ondernemen richten we ons op het succes van onze opdrachtgevers, vanuit een stevig organisatiefundament. Succes is het zichtbare resultaat van een stevig, vitaal en verbonden fundament. Ellende is het zichtbare resultaat van een proces dat start in wankel fundament. Alles wat jij en ik in organisaties waarnemen (sucessen en problemen) zijn dus ‘symptomen’ vanuit dat fundament.

Stel jouw organisatie voor als een boom die geen of te weinig blad heeft. Nu kun je gaan focussen op het probleem (te weinig blad) of je kunt op zoek gaan naar de oorzaak van te weinig blad. Vaak zit de oorzaak in de wortels van de boom. Maar… in organisaties kijken we meestal niet naar de wortels, maar naar de blaadjes die missen. We drukken het verzuim naar beneden, we geven medewerkers weer een cursus communicatie of nog iets anders om het symptoom te bestrijden. We plakken als het ware extra blaadjes aan de takken om het probleem te verhullen. Symptoombestrijding dus.

Nog een leuk neveneffect van onze werkwijze

Door de werkwijze vanaf de zijlijn maken we niet alleen de organisatie sterker. We realiseren hiermee ook dat wij alleen het noodzakelijke doen. We maken dus niet meer uren dan nodig, en dat scheelt behoorlijk in je portemonnee.