Wij inspireren en ondersteunen mensen en organisaties bij hun transformatie naar onvoorwaardelijke uitwisseling met de omgeving en te evolueren naar een wereld waarin alles mag zijn.

35+
jaar ervaring

400+
ondernemingen

10.000+
medewerkers

Zo, daar staat een mond vol...

Gezamenlijk staat ons team voor ruim 35 jaar ervaring met het begeleiden van ruim 400 ondernemers op weg naar onbezorgd ondernemen. De wereld van nu is niet meer de wereld zoals die kort geleden nog werkelijkheid was. Het Corona virus heeft een grote impact op de maatschappij en de economie. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Oude paradigma’s vallen in duigen en nieuwe moeten nog geboren worden. 

Het is daarom zeker nu de hoogste tijd om met nieuwe brillen te gaan kijken, Re-Thinking dus. Wat geeft ons nog het bestaansrecht voor de onderneming in deze nieuwe wereld? Waar zit de wereld (jouw klanten) op te wachten en hoe kunnen je dat realiseren in een goede balans tussen geven en nemen?

Dat zijn de vraagstukken die uit zo’n mooie volzin naar voren komen. En dat heeft een grote impact op het MKB in Nederland. Wij zijn er om jou als ondernemer te inspireren anders te gaan kijken. Dat doen we via lezingen, blogs, video’s, boeken en podcasts. En we ondersteunen je tijdens het veranderproces wat daaruit onherroepelijk naar voren komt. 

Hoe wij werken hebben we vastgelegd in het boek R.T.F.M!
Wanneer je gaat googelen op deze term zul je ongetwijfeld de betekenis tegenkomen van Read The Fucking Manual. De term die ICT-ers graag gebruiken wanneer ze weer iemand aan de lijn hebben die de gebruiksaanwijzing niet heeft gelezen. Dit boek vormt eigenlijk ook een gebruiksaanwijzing voor ondernemers die hun onderneming willen klaarmaken voor de toekomst. Een toekomst die nu al begint. 

IMG_0111.PNG

Maak kennis met ons team

De oprichters van Onbezorgd Ondernemen zijn Benno Rijpkema, Pieter Oegema en Nico Kalkdijk. Benno en Pieter zijn de specialisten op het gebied van transformatie van mensen en organisaties. Nico Klakdijk is als fysiotherapeut en manueel therapeut specialist als het gaat om de mens en zijn fysiologie. 

Om een (bel of zoom) afspraak te maken met Benno of Pieter, klik op de oranje button onder hun foto en plan direct iets in hun agenda in. 

Benno%20Rijpkema

Benno Rijpkema
managing partner

Pieter%20Oegema

Pieter Oegema
managing partner

Nico%20rond

Nico Kalkdijk
partner

Marleen%20rond2

Marleen Rijpkema
junior adviseur

Goof%20rond

Goof de Vor
senior adviseur

Bouwinus Sikkes

Bouwinus Sikkes
M&S / adviseur