Wij durven...

Een succesgarantie op veranderen!

Onze succesgarantie

Veel opdrachtgevers van ons kijken op van onze succesgarantie. "Logisch", zou Johan Cruijff zeggen. Want hiermee trekken we voor Nederlandse begrippen best wel een grote broek aan. Onze maatschappelijke norm is toch vooral 'doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.'

Wij zeggen dus ondernemers en hun organisaties weer te laten swingen en succesvol te maken. Of nog succesvoller dan ze nu al zijn. Hoe doen wij dat dan en waarom zijn wij zo succesvol?

Zonder hier uitgebreid onze gehele werkwijze uit de doeken te doen, focussen wij op het echte fundament van elke organisatie. Alles wat jij en ik in organisaties waarnemen als problemen of successen, zijn slechts symptomen vanuit dat organisatiefundament. Om het begrip symptomen beter te snappen, geven we een paar voorbeelden van een organisatie met een stevig fundament (in balans) en een fundament dat rammelt (in onbalans). 

- laag of negatief rendement
- verliezen
- pesten
- afschuiven van werk
- geen beweging kunnen krijgen in
de medewerkers
- structureel overwerk
- diefstal
- gebrek aan leiderschap
- ziekte
- roddelen
- bemoeizucht
- et cetera

fundament in balans

- mensen ontwikkelen zich
- lol en plezier
- energie
- gezond rendement
- leiders nemen hun rol
- vertrouwen
- nieuwe medewerkers melden zich
spontaan
- nieuwe klanten melden zich
spontaan
- mensen nemen hun
verantwoordelijkheid
- et cetera

Wil je meer informatie over symptomen, bekijk dan even de animatie op onze dienstenpagina waar we onze onderzoeksmethodiek Wortels van de mist beschrijven.

"Al bij het eerste contact was ik overtuigd dat jullie ons moesten helpen. Dus twijfels heb ik nooit gehad. Ik had al een paar andere bureaus gebeld, maar dat was zakelijk en kil. Na ons gesprek heb ik die dan ook maar gelijk afgebeld.

Als manager P&O ben ik verantwoordelijk voor het welbevinden van de medewerkers. En als dat niet lekker loopt, lig ik daar wakker van. In ons MT hebben we het vaak gehad over de personeelsproblemen, maar we kregen de vinger er niet achter.

In de gesprekken met jullie, in combinatie met de coaching van ons MT door jullie, hadden we al vrij snel door waar het probleem zat. Dat lag dus niet bij slecht functionerende managers, maar geheel ergens anders.
Inmiddels loopt het weer zoals het moet lopen en slaap ik ook weer een stuk rustiger.

Als ik andere managers P&O spreek, zal ik jullie zeker warm aanbevelen."

Manager P&O van een middelgrote handelsonderneming

Succes is het resultaat van een proces vanuit een gezond organisatiefundament

Succes en ellende zijn allebei het zichtbare resultaat van een proces. Dat proces start in het fundament van iedere organisatie.

Stel jouw organisatie voor als een boom die geen of te weinig blad heeft. Nu kun je gaan focussen op het probleem (te weinig blad) of je kunt op zoek gaan naar de oorzaak van te weinig blad. Vaak zit de oorzaak in de wortels van de boom.

Raar maar waar: in organisaties kijken we niet naar de wortels maar naar de blaadjes die missen. We drukken het verzuim naar beneden, we geven medewerkers weer een cursus communicatie of nog iets anders om het symptoom te bestrijden. We plakken als het ware extra blaadjes aan de takken om het probleem te verhullen. Symptoombestrijding dus.

In het boek R.T.F.M! hebben we onze kennis beschreven over het fundament van organisaties en het herstellen van dit fundament als er onbalans is. In het boek Succesvol ondernemen hebben we het fundament beschreven van de mens. Hierin kun je lezen wat je kunt gaan doen om succes als een magneet aan te trekken.

In onze werkwijze komt al onze kennis samen, gecombineerd met onze jarenlange know-how over het veranderen van organisaties. We krijgen keer op keer bevestigd dat de crux van een succesvolle verandering niet alleen aan de bedrijfskundige kant van een organisatie zit, maar in de combinatie van mens en proces. Wij hebben ons als bedrijfskundigen daarom sterk gespecialiseerd in de mens. We kijken door verschillende brillen zoals systeem-fenomenologie, biologie, psychologie, energie, fysiologie en bedrijfskunde. Door de diversiteit van brillen zien wij snel waar de onbalans zit. Hierdoor zijn wij in staat om snel en doeltreffend de onbalans te herstellen.