Wij durven...

Een succesgarantie op veranderen!

Onze succesgarantie

Veel opdrachtgevers van ons kijken op van onze succesgarantie.
"Logisch", zou Johan Cruijff zeggen. 

Zonder hier uitgebreid onze gehele werkwijze uit de doeken te doen, focussen wij op het echte fundament van elke organisatie. Alles wat jij en ik in organisaties waarnemen als problemen of successen, zijn slechts symptomen vanuit dat organisatiefundament. Om het begrip symptomen beter te snappen, geven we een paar voorbeelden van een organisatie met een stevig fundament (in balans) en een fundament dat rammelt (in onbalans). 

laag of negatief rendement
verliezen
pesten
afschuiven van werk
 geen beweging kunnen krijgen in
de medewerkers
structureel overwerk
diefstal
gebrek aan leiderschap
ziekte
roddelen
bemoeizucht

fundament in balans

mensen ontwikkelen zich
lol en plezier
energie
gezond rendement
leiders nemen hun rol
vertrouwen
nieuwe medewerkers melden zich
spontaan
nieuwe klanten melden zich spontaan
mensen nemen hun
verantwoordelijkheid

Wil je meer informatie over symptomen, bekijk dan onderstaande animatie.
Of bezoek onze dienstenpagina waar we onze onderzoeksmethodiek Wortels van de mist beschrijven.

Succes is het resultaat van een proces vanuit een gezond organisatiefundament

Succes en ellende zijn allebei het zichtbare resultaat van een proces. Dat proces start in het fundament van iedere organisatie.

Stel jouw organisatie voor als een boom die geen of te weinig blad heeft (bekijk de animatie). Nu kun je gaan focussen op het probleem van te weinig blad of je kunt op zoek gaan naar de oorzaak van te weinig blad. Vaak zit de oorzaak in de wortels van de boom.

Raar maar waar: in organisaties kijken we niet naar de wortels maar naar de blaadjes die missen. We drukken het verzuim naar beneden, we geven medewerkers weer een cursus communicatie of nog iets anders om het symptoom te bestrijden. We plakken als het ware extra blaadjes aan de takken om het probleem te verhullen. Symptoombestrijding dus.

In het boek R.T.F.M! hebben we onze kennis beschreven over het fundament van organisaties en het herstellen van dit fundament als er onbalans is.
In het boek Succesvol ondernemen hebben we het fundament beschreven van de mens.
Hierin kun je lezen wat je kunt gaan doen om succes als een magneet aan te trekken.

Manager P&O...

"Al bij het eerste contact was ik overtuigd dat Onbezorgd Ondernemen ons moesten helpen. Dus twijfels heb ik nooit gehad. Ik had al een paar andere bureaus gebeld, maar dat was zakelijk en kil. Na ons gesprek heb ik die dan ook maar gelijk afgebeld.

Als manager P&O ben ik verantwoordelijk voor het welbevinden van de medewerkers. En als dat niet lekker loopt, lig ik daar wakker van. In ons MT hebben we het vaak gehad over de personeelsproblemen, maar we kregen de vinger er niet achter.

In de gesprekken met Onbezorgd Ondernemen, in combinatie met de coaching van ons MT door jullie coaches, hadden we al vrij snel door waar het probleem zat. Dat lag dus niet bij slecht functionerende managers, maar geheel ergens anders.
Inmiddels loopt het weer zoals het moet lopen en slaap ik ook weer een stuk rustiger.

Als ik andere managers P&O spreek, zal ik Onbezorgd Ondernemen zeker warm aanbevelen."