Pieter Oegema

managing partner

Bel Pieter

Achtergrondinformatie
Pieter Oegema

managing partner

Specialisaties
verandermanagement, mens ontwikkeling, ondernemerscoach, informatiemanagement, psych-k, systemisch coachen en adviseren, procesbegeleiding, gedragswetenschappen, trainen

Kennisgebieden
systeem-fenomenologie, psychologie, psychosomatiek, bedrijfskunde, energetica / kwantum fysica, meditatie, commerciële economie, informatie- en communicatietechnologie, lean six sigma

Nevenactiviteiten
- voorzitter Vereniging Spierziekte Noord-Nederland
- pro-deo coach particulieren met afstand tot de arbeidsmarkt
- deelname aan alternatieve gezondheidszorg

Contactgegevens
📞 (06) 10 42 83 82
✉️ pieter@onb-ond.nl 

Behaalde certificeringen

images%202.jpeg
Unknown
Unknown%202.jpeg
Unknown.jpeg
images
images.jpeg

Ontwikkelpad

Na de studie aan de HEAO ben ik aan de slag gegaan als accountmanager. In deze rol besteedde ik veel tijd aan psychologie, verander- en organisatiekunde. Vanuit deze bevlogenheid werd ik in 2001 uitgeroepen tot accountmanager van het jaar bij Centric. In 2002 ben ik in dienst getreden bij Provincie Fryslan als informatiemanager en heb in 2004 mijn post HBO informatiemanagement gehaald. ICT is de motor voor veel veranderingen en daarom ben ik me met mijn ICT-kennis gaan richten op transitie in de rollen programmamanagement en afdelingshoofd.

De vraag die me mateloos boeit is “waarom mislukken projecten zo vaak?” en “waarom vinden we veranderen zo lastig?”.

In 2009 werd ik door omstandigheden volledig teruggeworpen op mezelf en mijn hele fundament was weg. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden en - na een intensief rouwproces en scheiding van levenspartner - de levenskracht weer zien op te pakken. Vol met inzichten, wijsheden en de wil om het maximale uit het leven te halen, was dit het begin om mensen en organisaties te helpen bij het realiseren van hun droom en angsten te overwinnen.

Kort daarna werden de bedrijven iSucces en Onbezorgd Ondernemen opgericht. Als managing partner ben ik tot op heden actief als transitiebegeleider en coach. Ik ben me gaan richten op de “onderstroom” van de verandering. Hier bevinden zich de hardnekkige patronen en symptomen. Ik heb geleerd om onvoorwaardelijk en onbevooroordeeld mens en organisatie te begeleiden bij hun transitie of doelrealisatie.

Het werken zonder eigen belang en persoonlijke thema’s is voor mij de enige manier om versterkend te zijn richting mijn opdrachtgever/client. Deze wijze van werken is tot op heden het fundament van waaruit ik opereer en is succesvol gebleken. Ik verander mens en organisatie niet. Dat doen ze zelf! Ik ben slechts een begeleider, adviseur, steun en vooral spiegel.