Reden van Bestaan

Wij helpen mensen en ondernemingen om in harmonie met hun omgeving vrij te worden, te groeien en succes te oogsten.

Maak kennis met...

Onbezorgd Ondernemen is opgericht door het samengaan van drie specialisten; Pieter Oegema en Benno Rijpkema als specialisten op het gebied van transformatie van mens en organsiatie. En Nico Kalkdijk is de specialist op het gebied van de fysieke component, de mens als fundament van iedere organisatie.

Benno Rijpkema

managing partner
(06) 51 31 10 19

Nico Kalkdijk

partner
(06) 51 28 90 30

Pieter Oegema

managing partner 
(06) 10 42 83 82

Marleen Rijpkema

junior adviseur

Ontstaansgeschiedenis

Onbezorgd Ondernemen is in 2014 opgericht door Pieter Oegema en Nico Kalkdijk. In 2015 is Benno Rijpkema toegetreden.

Benno Rijpkema is zijn loopbaan als adviseur begonnen bij een groot adviesbureau in het midden van het land, en sinds 2009 is hij voor zichzelf begonnen onder de naam Rijpkema Advies Groep. Rond 2012 heeft Benno zijn eerste boek geschreven na een onderzoek onder ruim 100 succesvolle ondernemers: Succesvol ondernemen. Van dit boek zijn inmiddels ruim 2.500 exemplaren verkocht. Naast zijn advies- en coachwerk geeft Benno les aan hbo en mbo studenten en lezingen voor netwerken en organisaties die iets met het thema ondernemen en/of veranderen willen doen.

Pieter Oegema is zijn adviesloopbaan begonnen vanuit zijn eigen bureau Oegema Coaching & Training. Naast zijn werk als adviseur en coach, werkt Pieter nog voor de Provincie Fryslân. Hiervoor heeft Pieter zijn sporen verdiend bij een groot advieskantoor binnen de ICT-sector. Hier was hij ook accountmanager van het jaar. Zijn hart gaat uit naar het doorgronden van de psychologische krachten binnen de veranderkunde.

Nico Kalkdijk is direct na zijn studie Fysiotherapie werkzaam als fysiotherapeut. Inmiddels heeft Nico zijn praktijk meerdere vestigingen binnen Leeuwarden en geldt hij als een vooraanstaande fysiotherapeut in de wijde omtrek.

In 2013 hebben Benno en Pieter samen het bureau iSucces opgezet. De naam iSucces staat voor de eigen verantwoordelijkheid die ieder mens heeft om zelf een succes van zijn of haar leven te maken. De klanten van iSucces zijn mkb ondernemingen, kleinere overheden en individuen. Ondertussen hadden Pieter en Nico het bureau Onbezorgd Ondernemen opgezet met als doel om bedrijven te ondersteunen bij het gezond helpen maken van werknemers. Nico bracht zijn kennis in van het fysieke lichaam en wat mentale processen doen in het lichaam (psychosomatiek) en Pieter zijn kennis over bedrijven. De twee bedrijven iSucces en Onbezorgd Ondernemen kwamen in het werk steeds dichter tegen elkaar aan te liggen. Hierdoor is in 2015 het besluit genomen om gezamenlijk verder te gaan en er één bedrijf van te maken: Onbezorgd Ondernemen.

Vanaf 2016 hebben Pieter en Benno zich steeds verder ontwikkeld in het systeem- fenomenologisch werken. Een methode die inzicht biedt in de "ondoorgrondelijke" sturende wetmatigheden van houding en gedrag van mensen binnen organisaties en families. De informatie die zij met deze methode verkrijgen over opdrachtgevers en de systemen waarin zij opereren, is een belangrijke sleutel gebleken voor succesvolle transformaties. De kennis die dit oplevert, hebben ze vastgelegd in het boek R.T.F.M! zodat ze deze kennis kunnen delen met de opdrachtgevers en iedereen die hier interesse voor heeft. 

Sinds 2016 richt Onbezorgd Ondernemen de pijlen steeds meer op het begeleiden van organisaties en mensen in veranderprocessen. En met succes, gezien de vele organisaties die hun vertrouwen al hebben gegeven.

De leidende principes van Onbezorgd Ondernemen zijn vrijheid, groei en succes, waarbij vrijheid als het hoogst haalbare wordt gesteld. Wij werken zelf op deze wijze en dat gunnen we onze opdrachtgevers ook. Wij helpen daarom onze opdrachtgevers met behoud van het eigen DNA te groeien en te verbeteren .
Wij garanderen je vrijheid, groei en succes.

Reden van bestaan

Onbezorgd Ondernemen staat garant voor het helpen van mensen en organisaties met hun verandering naar vrijheid, groei en succes. Op deze wijze dragen wij ons steentje bij aan het continue zoeken van harmonie met jezelf, de mensen om je heen, de organisatie en de wereld. Harmonie die noodzakelijk is om ook de volgende generaties een mooie plek te kunnen bieden.

We zien al steeds meer een wereld ontstaan waarin mensen hun eigen route gaan bepalen. "Time flies, and you are the pilot." Een wereld gericht op vooruitgang, zonder dat dit ten koste gaat van de omgeving.

De wereld die wij zien ontstaan, bestaat niet uit individualisme maar uit verbondenheid. Met alles en iedereen. In deze wereld werken wij in harmonie en vol vertrouwen met organisaties en mensen die het lef hebben om volledig zichzelf te zijn.

We focussen sterk op de eigen verantwoordelijkheid van ieder individu en op het realiseren van vrijheid, groei en succes. We ondersteunen leiders in dit proces van verantwoordelijkheid nemen.
Wanneer een ieder zijn rol vol neemt, leidt dit tot een vrij, zorgeloos en ontspannen bestaan. 

Waar we van houden
Wij vinden het geweldig wanneer mensen zichzelf durven te zijn en vanuit de pure IK hun verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Wij vinden het geweldig wanneer mensen leven vanuit hun hart en op deze wijze kijken naar de medemens en de wereld. Wij zijn dol op moeiteloze creativiteit en groei.

Waarin wij excelleren
Wij excelleren erin om snel en doeltreffend de diepste oorzaken van problemen boven tafel te krijgen.
Wij excelleren in het helpen van mensen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen waardoor de gewenste verandering op gang komt.
Wij excelleren in het succesvol maken van 0ndernemingen.
Wij excelleren in het werkplezier teruggeven aan directies, management en medewerkers.

Wat de wereld nodig heeft
Door de afhankelijkheden in onze maatschappij nemen we geen verantwoordelijkheid meer voor onszelf. We weten niet meer wie we echt zijn. De wereld heeft een mindshift nodig waardoor mensen en organisaties weer gaan ontdekken wie zij echt zijn. Zodanig dat ze hun eigen plek vol gaan nemen en leven. Dit zorgt ervoor dat de mensheid de juiste plek inneemt in het grotere geheel. De noodzakelijke stap om de balans tussen de mens en de aarde te herstellen.

Waarvoor we betaald worden
Wij ondersteunen directies en management van ondernemingen om te veranderen van problemen naar succes.
Om vrij van zorgen te ondernemen. Om in de juiste balans met hun omgeving te groeien.
Wij brengen inspirerende en leerzame boeken uit in de MENS serie. 
En over deze boeken geven wij trainingen en lezingen om mensen te inspireren.