Benno Rijpkema

managing partner

Bel Benno

Achtergrondinformatie
Benno Rijpkema

managing partner

Specialisaties
transitie- of transformatiebegeleider, mens ontwikkeling, communicatie, public speaker, ondernemerscoach, schrijver MENS serie / columnist, systemisch coachen en adviseren, procebegeleiding, gedragswetenschappen, trainen

Kennisgebieden
energetica / kwantumfysica, systeem-fenomenologie, psychologie, psychosomatiek, bedrijfskunde

Nevenactiviteiten
- docent Ondernemend vakmanschap ROC Friesland College
- gastdocent mbo, hbo en universiteit
- netwerkschakel en coach WorkForce Holland / Whatunga
- ondernemerscoach De Noorderlingen
- bestuurslid Stichting De Noorderlingen
- bestuurslid Stichting Zorgboerderij Mariën Zathe
- bestuurslid Vereniging Houtigehage
- pro-deo coach voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
- opleiding jeugdscheidsrechters Hockeyclub Quick Stick

Contactgegevens
📞 (06) 51 31 10 19
✉️ benno@onb-ond.nl  

Behaalde certificeringen

images%202.jpeg
CfE
Sioo

Ontwikkel pad

Na afronding van mijn studie Bedrijfskunde ben ik al vrij vroeg aan het werk gegaan als adviseur bij een groot landelijk opererend adviesbureau. In mijn werk als adviseur en interim-manager werd mij al snel duidelijk dat de mens een cruciale factor is in iedere organisatie. Na mijn vertrek bij dit bureau ben ik mij vanuit mijn eigen bedrijf Rijpkema Advies Groep steeds verder gaan ontwikkelen op de mens kant van de organisatie.

In 2011, toen ik mijn eerste boek Succesvol ondernemen uitgebracht, ontstond als vanzelf een sterke coachbehoefte van mensen die mijn boek hadden gelezen. Steeds verder werd ik de menskant in gezogen. Ik leerde alles over de energetische benadering van mensen, de psychosomatiek en de invloed van overtuigingen op het menselijke lichaam.

In 2015 kreeg ik een boek in handen over het veranderen van organisaties; dit boek was voor mij een grote aha erlebnis. Bedrijfskunde en de menskant kwamen prachtig bijeen. Vanaf dat moment ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen in de energetische benadering van organisaties via systeem-fenomenologie.

Met al mijn kennis, kunde en ervaringen begeleid ik grote en kleine organisaties. Organisaties die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan verandering. Omdat ze beseffen dat verandering een continu proces is.